Pastoor Grete 10 jaar priester feestelijk herdacht

 

Op 18 september jl. was het precies 10 jaar geleden dat de pastoor van deze parochie, mevrouw G.C.G. Verhey-de Jager, als eerste vrouw binnen de Oud-katholieke kerk van Nederland, tot priester werd gewijd. Een bijzondere gebeurtenis. In de eerste plaats natuurlijk persoonlijk, maar ook in het licht van de geschiedenis was dit beslist bijzonder te noemen.

Het was dan ook een feestelijke dienst waarin dit alles werd herdacht waarin mgr Glazemaker, die destijds pastoor Grete wijdde, als medecelebrant fungeerde.

Alle parochianen was gevraagd 1 bloem mee te nemen. Daarmee werden 4 grote vazen gevuld die tijdens het openingsgezang naar voren werden gebracht en voor het altaar werden gezet. Zo beelden zij de verscheidenheid en veelkleurigheid van de parochie uit.

Door parochianen Marion Strijk en Bas Ramselaar en met haar man Emile Verhey op zijn vaste plaats achter het orgel werd zij toegezongen met de bede:

‘The Lord bless you and keep you’(Numeri 6 : 24) van John Rutter

Iets wat zeker door allen die haar kennen onderschreven wordt.

 

De kinderen van de kinderkerk wilden uitbeelden hoe “10 jaar pastoor Grete” eruit ziet. Allen kwamen zij de kerk in met een masker voor waarin wij onze pastoor herkenden. En ook zij hadden een bloemen hulde in de vorm van een prachtige papieren bloemen krans.

Voor een vergroting klikt u op de gewenste foto.