Een open blik, een open boek

In de Oud-katholieke kerk is tijdens de Synode van 2007 het plan opgevat om op zoek te gaan naar meer en andere vormen om het geloof te beleven. Een aantal enthousiastelingen wil u graag uitnodigen om, over de grenzen van parochies en gemeentes heen, de mogelijkheid te creëren om elkaar te treffen in een “open groep” waarin we ons eigen (geloofs)verhaal leggen naast het verhaal van de Bijbel. Nadrukkelijk willen wij aansluiten bij de eigen ervaring, het gaat om het gesprek met andere zoekers, dat kunnen medegelovigen en kerkgangers uit onze kerk zijn maar dat hoeft niet.

Hollen of stilstaan…….

Herkent u dit gevoel?

Soms gebeurt er van alles tegelijkertijd in je leven. Er is nauwelijks tijd om stil te staan bij jezelf of rustig te overdenken wat er allemaal gebeurt in je eigen omgeving en in de wereld om je heen.

Daarom willen we met elkaar in gesprek gaan en de verbinding zoeken tussen het dagelijks leven en de boodschap van het evangelie. Gezamenlijk op zoek gaan naar antwoorden die anderen mogelijk hebben gevonden in hun geloof en in hun levenservaring. Praktisch geloven hoe kan dat lukken?

We zijn op zoek naar mannen en vrouwen die voor dit gesprek openstaan.

U bent van harte welkom op donderdag 8 oktober 2009 in Utrecht, ORKA vergaderruimte aan de Mariaplaats. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar, eindtijd ca. 22.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Open betekent ook echt open, neem een dochter of zoon mee, een vriend of een buurvrouw.

Want iedereen die serieus mee wil praten en die met ons wil zoeken naar antwoorden op levensvragen is van harte welkom.

Aanmelden kan bij Angela Berben angela.bergen@casema.nl

Graag bij opgave ook je telefoonnummer vermelden.