Nieuwe aanstelling binnen de parochie Amersfoort

Zoals reeds mondeling in de kerk bekend gemaakt is, hebben de bisschoppen de pastoor van deze parochie, mevrouw Drs. G.C.G. Verhey-de Jager, gevraagd om per 1 oktober a.s. het studentenpastoraat op zich te nemen ten bate van alle studenten aan het eigen Oud-Katholiek Seminarie. Dit betreft een 20% aanstelling. Omdat dit niet bovenop haar huidige aanstelling kan, is gezocht naar assistentie.

De aartsbisschop benoemt bij deze mevrouw drs. Maria Angela Berben-Schuring, lid van de parochie Amersfoort, afgestudeerd als theologe en pastor aan de Katholieke Theologische faculteit te Utrecht, en student aan het Oud-Katholiek Seminarie, tot pastoraal werkster verbonden aan de parochie van de Heilige Georgius te Amersfoort.

Deze benoeming heeft een tijdelijk karakter en zal gelden voor één jaar, met een mogelijke verlenging van nog eens één jaar. De benoeming gaat in op 1 oktober 2009 en betreft een aanstelling van 20% fte.

Het is de bedoeling dat mevrouw Angela Berben pastoor Grete Verhey ondersteunt bij haar parochiale opdrachten zodat deze laatste ook voldoende werk kan maken van haar opdracht als studentenpastor.”

In de dienst op 11 oktober zal de aanstellingsakte aan mevrouw Angela Berben worden uitgereikt.

Voor het pastoraat van de parochie betekent dit dat pastoor Grete Verhey taken zal overdragen aan Angela Berben, naast de taken die reeds door assisterend pastoor Wessel Jan Woltjer worden vervuld. Het kerkbestuur heeft er vertrouwen in dat het “pastorale team” goed zal functioneren in de parochie. Pastoor Grete Verhey blijft als pastoor van de parochie hiervoor de verantwoordelijkheid houden.

Wij bevelen dit hele “pastorale team” in uw gebeden aan en bidden om zegen voor onze parochie en dat de parochie tot zegen mag zijn van velen!