Taize Rotterdam

Voor jongeren is het klooster van de broeders in Taizé een bijzondere plaats. In december komen de broeders naar Rotterdam voor een Europese ontmoeting. Deze ontmoeting vindt plaats van 28 december 2010 t/m 1 januari 2011.

De Paradijskerk in Rotterdam en de parochiekerk in Den Haag zijn gastkerken. Een gastkerk ontvangt jongeren, geeft hen onderdak bij mensen thuis en verzorgt dagelijks het ochtendprogramma (een gebedsdienst en gespreksgroepen). Iedere middag is er een programma in Ahoy met alle jongeren. Er worden 25.000 jongeren verwacht uit heel Europa.


Vanuit de Taizegroep in Amersfoort is er een actief groepje ontstaan dat aangeboden heeft om in de Paradijskerk te helpen. Vier broeders zijn begin oktober, met een groep jongeren, al in Rotterdam neergestreken om de ontmoeting voor te bereiden. Zij hebben iedere dag een gebedsdienst in de Paradijskerk. Op 30 oktober zijn wij, vanuit Amersfoort, naar Rotterdam gereisd om te kijken hoe we daar kunnen helpen.
Het belangrijkste op dit moment is om te zoeken naar gastgezinnen. Het is een hele organisatie.

 

Voor meer gegevens over het evenement verwijzen wij graag naar de website Taize in Rotterdam. Jongeren die dat willen, kunnen komen helpen in de Oud-katholieke Paradijskerk. Meer informatie bij Angela Berben.