Jongeren op stap in Utrecht

Jongerencatechese

Onlangs maakten de jongeren van de jongeren-catechese een uitstapje naar Utrecht. Angela Berben die deze groep begeleidt, schrijft daar het volgende over. Afgelopen18 Maart stond er voor de jongeren een bijzonder uitje op het programma. Samen met de jongeren van de parochie in Hilversum gingen we naar Utrecht. In de pastorie van de kathedraal voelden we ons meteen helemaal thuis. Nog wat onwennig keken we elkaar aan, we moesten elkaar echt nog wat beter leren ken­nen. Na een kennismakingsspel was het ijs al weer iets meer gebroken. Na twee verhalen hebben we een gesprek gehad over wat een kerk eigenlijk is en wat de functie van een kerk is. Een kerk heeft vier taken: vieren, dienen, leren en ontmoeten. En stel nou eens dat onze kerk tot op de grond toe afbrandt, dan zijn we natuurlijk heel erg verdrietig, maar hoe zouden we haar weer opbouwen? In groepjes gingen de jongeren aan de slag met grote vellen papier, viltstiften en goeie ideeën. Er moest overlegd worden over hoe je zo’n kerk ging indelen. Hoe zien de ver­schil­len­de ruimtes er uit? Er kwamen mooie ideeën uit: een kerk met etages, een kerk waar doorheen een riviertje stroomt en een kerk heel veel verschillende ruimtes en een tuin.

Pastoor Leen nam de hele groep mee naar de kerk om daar het beeld van Willibrord te laten zien. Deze Willibrord bracht het christendom in Nederland en is daarom een belangrijke heilige. Om iets meer te weten over de geschiedenis van onze kerk trokken we naar de Domtoren. Daar hebben we alle 465 treden beklommen en genoten van het prachtige uitzicht over de stad en over de Domkerk, waar vroeger de bisschop resideerde.

Nadat we weer terug waren in de pastorie knorden de magen. Gelukkig stond er dankzij de kookkunsten van Maartje en Inge een grote pan pasta klaar. Het was leuk om te zien hoe de jongeren elkaar meer leerden kennen en het leuk vonden om met elkaar op stap te gaan.

Het was een geslaagd uitje en nadat we de minimarsjes nog een keer rond lieten gaan ging iedereen weer huiswaarts.