Vrouwen voor het voetlicht: tentoonstelling is verlengd

Prachtige tentoonstelling in het Catharijneconvent

Tentoonstelling verlengd t/m 7 oktober 2012
Op 30 maart 2012 is in het Catharijneconvent te Utrecht een tentoonstelling geopend met de titel ‘Vrouwen voor het voetlicht’ met als ondertitel ‘Zusters, martelaressen, poetsengelen & dominees’. Deze tentoonstelling geeft een prachtig overzicht op welke wijze vrouwen door de eeuwen heen hun geloof hebben beleden en zich hebben opengesteld voor de diverse geloofsgemeenschappen. Om dit beeld naar het heden door te trekken hangen er foto’s van vrouwelijke kerkelijke ambtsdragers in deze en vorige eeuw, waaronder een grote foto van onze pastoor Grete Verhey-de Jager, die in ons kerkgebouw genomen is.

Het is alleszins de moeite waard om te gaan kijken en ook eens een lezing bij te wonen. Kijk daarvoor op de de website van het museum www.catharijneconvent.nl en misschien is het voor u aanleiding om ‘Vriend’ van het Museum te worden, u steunt daarmee ook ons Oud-Katholiek kunstbezit.

NB Vanwege de grote belangstelling voor deze tentoonstelling heeft het Catharijneconvent besloten tot een verlenging. U kunt hem t/m 7 oktober 2012 nog gaan bekijken.

 

Foto genomen door Lucia Ganieva