Eerste heilige communie

Wat een mooi feest: op 13 mei namen 5 jonge mensen voor de eerste maal deel aan de Heilige Communie. In een bijna overvolle kerk hadden Pieter, Kilian, Jasper, Justin en Keelin een eigen bijdrage, ze staken hun doopkaarsen aan, vertelden over hun namen en waarom hun ouders hen deze namen gegeven hadden.
In een uitstekende en niet alleen op de communicanten toegesneden preek werd uitgelegd, waar het in het leven over moet gaan. Het thema van deze zondag: “Samen delen is meer”, werd met veel gevoel voor het voetlicht gebracht.
Na het eucharistisch gebed vormden de communicanten, hun ouders/verzorgers en broertjes en zusjes een kring om de tafel, waarna “Het Onze Vader” uitgesproken werd en zij als eerste deelnamen aan de tafel van de Heer.
Ook de kinderkerk had zich in dit feest niet onbetuigd gelaten; er was door veel kinderen druk geplakt en geknipt en hun cadeautjes werden door de communicanten met blijdschap in ontvangst genomen.
Na een juichend slotlied mochten de kinderen heel veel handen schudden en werd deze mooie dag met een gezellig samenzijn met koffie, thee en iets lekkers in de Joriszaal besloten.

Foto’s: Wim Roobol