Kinderzegen op 23 september 2012

Ziende blind

Kinderzegen op 23 september 2012

Op de dag waarop de genezing van de blinde Bartimeus ons werd aangereikt uit het evangelie, werd de kinderzegen gegeven aan vier jonge mensen Eveline de Jager, Bono van Emmerik, David Berben en Kirstin Barth in de parochie. Jammer genoeg moest Janna Brons verstek laten gaan omdat ze ziek was geworden. De kinderzegen markeert de overgang naar de catechese. De vijf kinderen beginnen dit seizoen aan de speelse ‘lering en vermaak’ het eerste traject op het volwassen worden in geloof. Het is zinvol om deze zegening te midden van de parochie te laten plaats vinden om zo ook de betrokkenheid van de gemeente bij de geloofsopvoeding te onderstrepen.
In de voorbereiding was aandacht gegeven aan het zien in meerdere betekenissen, dat werd ook zichtbaar in de kerk, waar een slinger van brillen was opgehangen.
Pastoraal werker Angela Berben bracht in haar overweging de problematiek van open ogen voor de mooie en slechte kanten van het leven helder tot leven middels een gefingeerde dialoog tussen een blinde en haar geleidehond.
Met een royaal gevulde kerk, een heerlijk spelende organist en het koor, dat goed op dreef was, vierden we de aanwezigheid van de Heer. Hopelijk ervaren de vijf kinderen de komende jaren eveneens regelmatig iets van diens aanwezigheid.