Psalmen lezen, 1e avond 21 januari 2012

De psalmen verwoorden in hun diversiteit de levenservaringen van mensen door de tijden heen. Het zijn spannende, soms uitdagende, heel persoonlijke en belijdende teksten. Ze drukken hoop, woede, geloof, angst, vreugde, dankbaarheid en vertwijfeling uit. In de traditie van het gebed van de kerk nemen zij een belangrijke plek in. En voor het persoonlijk gebed reiken psalmen woorden aan om uitdrukking te geven aan wat ons bezielt en bezig houdt.
De zeer invloedrijke theoloog en kerkvader Augustinus (354-430) wijdde vele preken en commentaren aan de psalmen en las ze in het licht van Christus. Maar ook als uitdrukking van de weg van de gelovige, met alle geworstel vandien.
In zes leer- en verdiepingsbijeenkomsten gaan we nader in op een aantal psalmen. We lezen de tekst en kijken naar het commentaar van Augustinus. Vervolgens naar onze huidige manier van kijken en wat de teksten voor ons persoonlijk zouden kunnen betekenen.
De bijeenkomsten worden gehouden op maandagavonden, steeds van 19.30 tot 21.30 uur.
De data zijn: 21 januari, 25 februari, 18 maart, 15 april, 6 mei en 3 juni 2013.
Locatie: Joriszaal, Boldersstraat 2, Amersfoort.
De bijeenkomsten worden begeleid door Ward Cortvriendt, pastor en geestelijk begeleider.

U kunt zich vanaf nu opgeven voor deze avonden. Het is wenselijk wanneer de groep aanwezigen een beetje constant is. Geeft u zich daarom alleen op wanneer u denkt dat u tenminste 4 van de 6 avonden kunt bijwonen. De avonden gaan door wanneer er tenminste 8 deelnemers zijn.
U kunt zich opgeven bij pastoor Grete Verhey, telefoon: 0651536612 of mail: gv@okkn.nl