Met het bekende gezang ‘Welkom, blijde Paasdag, tot in eeuwigheid wekt gij ons tot leven, vreugd en dankbaarheid; dag die voor Gods volk de dag der dagen is, licht waardoor het duister thans verslagen is. Halleluja!’ begon de viering van Pasen.
Na een zeer volle kerk tijdens de Paaswake werd ook deze eucharistieviering goed bezocht. Vele (groot)ouders waren er met hun (klein)kinderen. In de kerk waren overal paaseieren verstopt (die tijdens de dienst af en toe met enig lawaai op de grond vielen), die na afloop door de kinderen verzameld mochten worden.
‘De dood is overwonnen, er is weer licht.’ In haar preek haalde pastoor Grete een voorbeeld aan uit de praktijk, hoe men soms gemakkelijk/oppervlakkig handelt en niet stilstaat bij het verdriet van iemand die een geliefde verloren heeft. Het is snel gezegd in het voorbijgaan ‘Alles goed?’ Bij die vraag wordt eigenlijk niet een echt antwoord verwacht, zeker geen: ‘Niet helemaal’. Voor degene die verdriet heeft, is dit extra pijnlijk. Pastoor Grete stelde voor deze zin af te schaffen en echt te vragen hoe het met iemand gaat, belangstelling te hebben voor de ander, open staan, waardoor er voor de ander ‘licht’ komt.
De kinderen van de kinderkerk hebben gesproken over Pasen en dat het staat voor nieuw leven. Ze hadden zonnenbloemzaadjes in een potje gedaan en gaan thuis observeren hoe hieruit een mooie grote plant kan groeien. Een van de kinderen deed zijn best op een gebedje wat keurig ging en toen daarna -voor de organist onverwacht- nog even gezongen zou worden, ontlokte dat een uitroep naar boven: ‘Zet je de piano nog even aan!’, waarna organist Emile zich weer van zijn taak kweet.
Velen hebben meegewerkt om deze dienst tot een mooie en blije ervaring te maken. De kerk was prachtig versierd, koor en organist waren een plezier om naar te luisteren, kortom: Allen heel veel dank!
Klik op de foto voor een vergroting.