Parochie viert Jorisfeest

De viering van het patroonsfeest van de parochie, dat van de heilige Joris, was wat later dan de officiële heiligenkalender aangeeft (23 april), maar het feest was er op zondag 11 mei 2014 niet minder om.
In de eucharistieviering ging pastoor Grete Verhey voor, geassisteerd door pastoor Ward Cortvriendt, die tevens de preek verzorgde.
Een drietal gastleden had de wens te kennen gegeven om volwaardig lid van de parochie te mogen worden; nadat ze volmondig ja hadden gezegd op de vragen van de pastoor, ontvingen zij ieder de zegen en werden blij begroet door de parochie. Jammer genoeg moest een vierde aspirant lid ontbreken van wegen het overlijden van diens partner.
De dienst werd opgeluisterd door het koor De Banier uit Oudewater, waar twee leden van de parochie deel van uitmaken. De koorleden moesten zelfs op moederdag nog bijtijds op pad om naar Amersfoort te komen. 

De vrijwilligers binnen de parochie stonden op zondag 11 mei met name in het zonnetje, of beter in het licht van de kandelaar. Ze werden kort toegesproken door de pastoor en ontvingen na afloop een fraai candle-cover, bedrukt met de voorstelling van de heilige Joris uit een 14e eeuws getijdenboek.
Het spreekt voor zich dat de parochianen daarna nog een tijdlang samen waren in de Joriszaal. Daar werd een klare witte wijn geschonken, afkomstig van de Hongaarse wijngaard van een echtpaar uit de parochie.
Tekst: Emile Verhey
Foto’s Wim Roobol