Straatpastoraat in Amersfoort

Bernadette van Dijk

Maak kennis met de wereld van dak- en thuislozen in Amersfoort: In gesprek met straatpastores

Binnenkort kunt u straatpastores ontmoeten uit Amersfoort en Utrecht. Zij zijn uitgezonden door de kerken uit de regio. Zij vertellen over hun werk en beantwoorden vragen van het publiek in een serie ‘interviews’, waarin mensen en hun drijfveren centraal staan.

De bijeenkomst wordt gehouden in de Lutherse Kerk, Langestraat 61 te Amersfoort op zaterdag 4 oktober a.s.om 16.00 uur.

Voor veel mensen klinkt een straatpastor wel positief in de oren, maar wat doet die eigenlijk? In twee woorden: aandacht en beschikbaarheid. Bijvoorbeeld met iemand koffie drinken of meelopen naar een hulpverleningsinstelling. Mensen van de straat worden benaderd als volwaardig mens, ondanks hun eigen-aardigheden en bagage. Geregeld komen er ook vragen rondom zingeving en geloof aan de orde.

Tijdens de bijeenkomst wordt er een korte film getoond waarin Joris Obdam (de straatpastor van Haarlem) vertelt over zijn werk. Daarna is er een forum met pastor Bernadette van Dijk en haar Utrechtse collega Wieke (die zonder achternaam werkt). Voor wie meer wil weten over de Stichting Straatpastoraat Amersfoort: www.straatpastor.nl. Tel. 06 2260 0087.