Afscheid van pastoor Grete Verheij-de Jager

Zondag van het klein geloof: “als een mosterdzaad”

Op de 17e zondag na Pinksteren ging pastoor Grete voor de laatste keer voor in de viering als onze parochiepastoor, hierbij geassisteerd door Wessel Jan Woltjer. De kerk was goed gevuld met parochianen, familie, vrienden, avondgebed- en collega voorgangers. Tijdens de viering was voelbaar dat pastoor Grete de afgelopen jaren heeft gezorgd voor een gevoel van thuiskomen, warmte en dankbaarheid kwamen terug in de gezangen en gebeden.

Na het looft en dankt moest pastoor Grete eraan geloven om even de dienst uit handen geven.

Allereerst kwamen de kinderen terug van de kinderkerk, of beter gezegd de engeltjes kwamen binnen! Omdat pastoor Grete van engeltjes houdt werd het cadeau van de kinderen door middel van de ENGEL-speech toegelicht, ze kreeg van de kinderen onder andere een persoonlijk schort om heerlijk te kunnen kokkerellen.

Hierna was de beurt aan het kerkbestuur, een speech en overhandiging van de cadeaus namens kerkbestuur en parochie. De cadeaus zijn mede overhandigd door de verzorgers van de eindresultaten: 

Een prachtig fotoboek dat Pastoor Grete thuis pas samen met Emile mag bekijken, met daarin een kijkje in ruim 10 jaar als Amersfoortse pastoor, alle werkzaamheden zowel voor als achter de schermen. En dan is er ook nog een schitterend plaid voor de koude dagen met daarin vele lapjes stof die zijn bijgedragen door parochianen, hier zit ontzettend veel uren werk in.

Na een dankwoord van pastoor Grete voor alles heeft zij in navolging op het thema van deze zondag Louis een zakje mosterdzaadjes overhandigd om zo samen met Ward de parochie verder te laten groeien .

Hierna was het tijd voor de laatste zegen van pastoor Grete.

Na afloop van de dienst was er gelegenheid om persoonlijk afscheid te nemen van pastoor Grete en voor een gezellige ontmoeting in de Joriszaal. Hier werd eenieder na de koffie voorzien van een heerlijk hapje en drankje. Allen die hebben bijgedragen aan dit samenzijn: hartelijk dank!