Kinderkerk november

Kinderkerk in de maand november

In november is er weer twee keer kinderkerk tijdens de eucharistievieringen op 2 en 16 november. Hieronder alvast een kort berichtje van de kinderkerkleiding waarover het gaat op deze ochtenden. Zij hopen dan veel van onze parochiekinderen te zien! 

Zondag 2 november:  Vandaag vieren we in de dienst Allerzielen en Allerheiligen. We lezen een mooi verhaal over Marlot die haar overleden opa mist.  En praten met elkaar over wat deze feesten / gedenkdagen nu eigenlijk betekenen. 

Zondag 16 november: ‘Maak het verschil!’ Dat is het thema voor vandaag. In het bijbelverhaal gaat het over het Koninkrijk van God. Hoe is het daar? In het Koninkrijk is het leven voor iedereen goed.  Kunnen we nu al zo leven dat het een beetje op het Koninkrijk lijkt? Kunnen we het leven fijn maken voor anderen? Daar praten we over door. 

Vieringen in november:
Zondag 2 november:  kinderkerk
Zondag 9 november:  geen oppas of kinderkerk
Zondag 16 november: kinderkerk
Zondag 23 november: geen kinderkerk, wel oppas
Zondag 30 november: geen kinderkerk, wel oppas

Oppas is nieuw en is bedoeld voor de allerkleinsten (tot en met 4 jaar in principe). De kinderen starten net als altijd in de kerk. Na het gebed van de dag komen de kinderen naar voren en krijgen de kaars mee om samen naar de oppas (in de pastorie) te gaan. Bij de communie komen we weer naar de kerkzaal.