Kinderkerk maart

Kinderkerk maart
In maart zullen we het bij de kinderkerk over het vastenproject gaan hebben. Het verhaal in deze vastentijd gaat over Eef, een meisje dat helemaal alleen met de trein naar opa en oma gaat. Hoewel… Als je goed kijkt, zie je dat ze niet helemaal alleen is. Haar opa zit ook in de trein, maar hij verkleedt zich zodat ze hem niet herkent. Als wij op weg gaan naar Pasen, lijken we een beetje op Eef. We zijn onderweg, we weten nog niet precies wat we onderweg zullen meemaken. Maar als we goed kijken, zien we dat er steeds al iets van Pasen te zien is. Je kunt op weg gaan naar het feest van het nieuwe leven, maar datleven gaat ook steeds al een beetje met je mee. Wie zijn handen opent,krijgt daar iets van te zien.

 

Zondag 1 maart: vandaag beginnen we met het verhaal over Eef. Eef staat voor het station. Ze gaat op weg naar opa en oma. Ze houdt haar hand achter haar oor: ze luistert naar wat er gezegd wordt. In het Bijbelverhaal over Jezus in de woestijn is de vraag naar welke stem Jezus luistert. Hij gaat de weg die God hem wijst. Let op: Vandaag gaan we zelf ook met de trein. We beginnen met elkaar zoals gewoonlijk in de kerk. Daarna gaan we met de groep en een paarouders naar het station en nemen we de trein naar een station in de buurt. Ga je ook mee?

 

Zondag 15 maart: Het verhaal over Eef gaat verder. Ze zit in de trein zit. Er komt een meneer met een bak vol fluitjes. Maar het is een stilte-coupé! Eef helpt met opruimen. Eef heeft niets te eten bij zich. Gelukkig krijgt ze een broodje in de trein. In het Bijbelverhaal gaat het over Jezus die heel veel mensen te eten geeft. Er zitten vijfduizend mensen in hetgras, met geopende handen om te ontvangen en te delen.

 

Zondag 29 maart Palmpasen: Vandaag lopen we met alle parochianen weer naar buiten om Palmpasen te vieren. Je mag zelf een versierde palmpasenstok meenemen. Voor de haantjes zorgt de kinderkerkleiding.Na de processie gaan we met elkaar naar de kinderkerk en gaan we verder met het verhaal over Eef.

 

Zondag 1 maart – kinderkerk
Zondag 8 maart – geen oppas of kinderkerk
Zondag 15 maart – kinderkerk
Zondag 22 maart  – oppas voor de allerkleinsten (en voor de oudere kinderen die het leuk vinden om daar ook bij te zijn)
Zondag 29 maart – kinderkerk

 

We hopen je in maart weer te zien bij de kinderkerk!

Het kinderkerkteam