Diakenwijding Louis Runhaar

Derde zondag van Pasen

Tijdens de feestelijke eucharistieviering  op zondag 19 april jl., is onze pastoraal werker Louis Runhaar tot diaken gewijd door de aartsbisschop van Utrecht, mgr. Joris Vercammen.

Na de schriftlezingen werd Louis uitgenodigd om naar voren te komen en volgde de presentatie van de Kandidaat-diaken. Als eerste legde  pastoor Ward Cortvriendt namens de geestelijkheid een positieve getuigenis af aan de aartsbisschop en Lydia Janssen deed dit als afgevaardigde van het parochiebestuur. Zij deden gezamenlijk de aanbeveling aan de aartsbisschop om Louis tot diaken te wijden. Daarna werd door de aanwezigen de vraag van de aartsbisschop om toestemming tot wijding beantwoord met de woorden: Diaken zal hij zijn, tot eer van God, tot dienst in de kerk van de Heer.

Na de aflegging van de beloften door de kandidaat-diaken volgt het wijdingsgebed en werd Louis door middel van handoplegging door de aartsbisschop gewijd. Hierna volgde de overreiking van de tekenen van het diakenambt: het omhangen van de stola door de aartsbisschop, de dalmatiek werd door Marjolijn en zijn moeder over zijn schouders gelegd en daarna ontving Louis het evangelieboek waaruit hij vervolgens het evangelie uit Johannes 21 las. Dit werd gevolgd door een inspirerende preek van de aartsbisschop en de uitreiking van de communie, hierna kwamen de kinderen weer terug naar de kerk met een mooie wensslinger voor Louis.

Na afloop van de dienst was er gelegenheid voor een gezellige ontmoeting in de Joriszaal, met na de koffie een lekker hapje en drankje, tegelijkertijd was er in de kerk gelegenheid om onze diaken Louis en de aartsbisschop geluk te wensen. Het was een warme viering, waarbij veel parochianen, vrienden, familieleden en (ex-)collega’s aanwezig waren. Aan allen die hebben bijgedragen aan dit samenzijn: hartelijk dank!

De liturgie van deze viering is hier terug te kijken/lezen.