Kerkennacht 2015

Net als voorgaande keren doet onze parochie mee aan de landelijke Kerkennacht 2015. De bedoeling van de Kerkennacht (beter gezegd Kerkenavond) is dat alle kerken in de stad open zijn zodat inwoners de gelegenheid hebben om een kijkje te nemen in de verschillende kerken.

 

In de binnenstad 18:00 uur: Alle kerkklokken van Amersfoort luiden.
Het ‘lopend vuur’ van de Kerkennacht wordt om 18.00 bij de St. Joriskerk ontstoken en daarna met een fakkel naar de deelnemende kerken gebracht. Bij deze kerken ( de Joriskerk, de Lutherse kerk, de Johanneskerk, de Ruimte viering in de Aegtenkapel, de Franciscus Xaverius en de Sint Georgius) staat een vuurkorf die met de fakkel wordt ontstoken. Hij brandt de hele avond. Gedurende de avond is er een orgelestafette in vijf van de zes kerken. 19.00 uur: Johanneskerk 19.40 uur: Lutherse kerk 20.20 uur: Franciscus Xaverius 21.00 uur: Joriskerk 21.40 uur: Sint Georgiuskerk

In de meeste kerken is er ook af en toe wat te doen die avond. Voor wat betreft de activiteiten in onze kerk proberen we zo goed mogelijk aan te sluiten bij het karakter van onze parochie.

18:00 uur Aanvang Kerkennacht
19:00 uur Korte gebedsdienst
21:00 uur Korte gebedsdienst, ondersteund door de Taizégroep
21:40 uur Orgelspel

In de Joriszaal draait de hele avond de film “Stel ik zoek een kerk”.

Het gehele programma van Kerkennacht in Amersfoort is hier te lezen.