Avonden over de sacramenten en liturgie

In de Joriszaal zullen op donderdag 17 september en donderdag 15 oktober 2 avonden over de sacramenten en liturgie worden georganiseerd voor alle parochianen en belangstellenden.

Op donderdagavond 17 september verzorgt dr. Mattijs Ploeger een avond over de sacramenten doop, vormsel en eerste communie. Deze heilige handelingen behoren eigenlijk tot één en dezelfde initiatieritus, waarmee nieuwe gelovigen en kinderen worden binnengeleid in het leven van de kerk, het lichaam van Christus. Deze avond is uitdrukkelijk bedoeld voor iedereen, want ook voor degenen die deze sacramenten reeds lang geleden hebben ontvangen, valt er veel rijkdom te (her)ontdekken.
Op donderdagavond 15 oktober verzorgt dr. Ploeger een tweede avond, die gaat over de Oud-Katholieke manier van liturgie vieren. Met andere woorden: wat is er nu eigenlijk Oud-Katholiek aan een Oud-Katholieke (eucharistie)viering? 

Beide avonden beginnen aansluitend op het Oecumenisch Avondgebed, om 19:30 uur in de Joriszaal. Iedereen is van harte welkom. 
Dr. Mattijs Ploeger is rector van het Oud-Katholiek Seminarie (Utrecht) en assisterend pastoor in Egmond. Hij promoveerde in 2008 met een proefschrift over liturgische ecclesiologie, getiteld ‘Celebrating Church’ (Vierende kerk/de Kerk vieren). De onderhoudende lezingen van Ploeger prikkelen tot nadenken en leveren altijd nieuwe inzichten op, ook voor degenen die al sinds jaar en dag bekend zijn met onze kerk.