Kinderkerk mei

Hallo allemaal,
Bij de kinderkerk gaan we er een leuke tijd van maken de komende weken. Hieronder lees je wat we allemaal gaan doen.

Zondag 1 mei –  Vandaag gaat het al een beetje over de Hemelvaart. Jezus vertelt aan de leerlingen dat hij wel zal gaan. Maar dat betekent niet dat de leerlingen vergeten zullen worden. Jezus gaat weg maar de Geest zal komen.

Zondag 8 mei – geen kinderkerk (viering van Schrift en Gebed)  Kinderen zijn welkom om de hele viering in de kerk bij te wonen.

Zondag 15 mei – Vandaag vieren we het Pinksterfeest, het feest waarbij we de vieren dat de Heilige Geest is gekomen als teken van Gods aanwezigheid bij de mensen. Het is een feest dat we met iedereen mogen vieren omdat God ons verbindt. Iedereen is welkom in de kerk, iedereen is kind van God. 

Zondag 22 mei – We lezen het verhaal over Jezus en Nicodemus. Jezus vertelt over de Geest van God. Die is als de wind. Je voelt hem om je heen, maar pakken kun je hem niet. De Geest is altijd bij je. We maken er een mooie knutsel bij.

Zondag 29 mei – Kinderkerk light is een eenvoudige versie van kinderkerk, waarbij de nadruk ligt op een gezellige tijd met de jongste kinderen.  Er wordt een verhaal verteld en eventueel een knutsel of een spelletje gedaan met de aanwezige kinderen.

De vieringen beginnen zoals altijd om 10 uur.

Tot ziens bij de kinderkerk in de Joris op ’t Zand!