Tweemaal speciaal avondgebed in januari

Het wekelijkse Oecumenische Avondgebed in de Oud Katholieke kerk ‘St. Joris op ’t Zand’ heeft in januari tweemaal achtereen een bijzonder karakter.
Het Avondgebed van donderdag 19 januari (19:00 uur) staat in het teken van de Week van Gebed voor de eenheid onder de christenen. Het gebed wordt geleid door een drietal katholieke en protestantse voorgangers.
Op donderdag 26 januari (19:00 uur) klinken er in het Avondgebed liederen en gebeden uit de Keltische traditie (m.n. Ierland). Predikant Roel Bosch uit Zeist geeft aansluitend aan het Avondgebed een lezing over de Keltische spiritualiteit en de invloedrijke kloostergemeenschap op het eiland Iona. Kenmerkend voor de Keltische spiritualiteit is haar poëtische zeggingskracht en haar nadruk op de menselijke verbondenheid met de schepping. Deze geloofswijze mag zich in Nederland op een groeiende belangstelling verheugen.

Het Oecumenisch Avondgebed duurt een half uur en vindt iedere donderdagavond plaats om 19:00 uur in de oudkatholieke kerk ‘St. Joris op ’t Zand’ (’t Zand 13). Het Avondgebed wordt gedragen door de kerken in de Amersfoortse binnenstad.