Kerkbalans 2017

kerkbalans 2017

 mijn kerk verbindt

 

                                                                                       
Geacht parochielid, gastlid, vriend, 

Samen kerk-zijn houdt onder andere in: pastorale zorg, vieringen, diaconaat, vorming, catechese voor jong en oud, et cetera. Ons samen kerk-zijn draait mede op veel vrijwilligers die heel veel taken uitvoeren. Om dit kerk-zijn te continueren blijft de inzet van deze vrijwilligers nodig.

Maar daarnaast is er ook gewoon geld nodig (onderhoud van het kerkgebouw en de Joriszaal, kosten voor verwarming en verlichting, bijdrage in het salaris van de pastoors). Geld dat veel leden middels de actie Kerkbalans vrijwillig bijdragen. 

De kerk vraagt u geen contributie, maar een vrijwillige bijdrage naar draagkracht. Als norm wordt door de landelijke kerk 3% van het netto-inkomen aangegeven.

Uw bijdrage aan Kerkbalans komt – onder voorwaarden – in aanmerking voor belastingaftrek. Als u ervoor kiest uw bijdrage (hoe klein ook) gedurende vijf jaar vast te leggen, is zelfs het hele bedrag aftrekbaar. Zie het formulier Overeenkomst Periodiek Gift in Geld.

Heeft u vragen over Kerkbalans of wenst u contact met één van de leden van het pastorale team of met één van de leden van het kerkbestuur, wij horen het graag van u!

We hopen op u te mogen rekenen!

Met vriendelijke groet,

mede namens het kerkbestuur,

Paul de Leeuw van Weenen

Penningmeester

penningmeester@amersfoort.okkn.nl

Folder kerkbalans

Overeenkomst Periodieke Gift in Geld