Kinderkerk oktober/november

Het is inmiddels alweer oktober en hoog tijd voor een overzicht  van kinderkerkactiviteiten. Hieronder een lijstje met de komende zondagen. Lees ook daaronder nog even door. Je vindt er de informatie over de schoenendoosactie die op 29 oktober begint en over Sint Maarten op 11 november.

De komende weken zien de kinderkerkzondagen er zo uit:
Zondag 29 oktober – Kinderkerk
Zondag 5 november – Kinderkerk
Zondag 12 november – Schriftlezing en gebed (geen kinderkerk)
Zondag 19 november – Kinderkerk
Zondag 26 november – Kinderkerk light

We zien je graag op een van deze ochtenden,  dat maken we er een gezellige ochtend van met elkaar!
De vieringen in Amersfoort beginnen zoals altijd om 10 uur, in de st. Joris op ’t Zand, ’t Zand 13. 

Schoenendoosactie ‘Schoenmaatjes’ weer van start op 29 oktober
We doen dit jaar weer mee met de schoenendoosactie van Edukans. De actie is wel bekend bij jullie: vul een schoenendoos met schoolspullen, zeep, tandpasta en knuffels. Versier de doos en vul het machtigingsformulier in dat bij de start van de actie in de kerk komt te liggen. Dit om de verzendkosten voor de dozen te bekostigen. (€ 6,00 per doos). Er wordt gezorgd voor een aantal dozen voor mensen, die geen schoenendoos op voorraad hebben.
Voor meer informatie kun je terecht op https://www.edukans.nl/programma/schoenmaatjes/

Sint Maarten op ‘t Zand
Na het succes van vorig jaar zal ook dit jaar Sint Maarten worden gevierd in de straten rondom de kerk. Hopelijk zijn er nóg meer kinderen bij! Op zaterdag 11 november is er tussen 16:00 uur en 17:00 uur de mogelijkheid om lampions te maken of knollen te hollen in de lutherse kerk.
Om 18:00 uur zal pastoor Louis in het voorportaal van de St. Joris op ‘t Zand gewapend met een echt zwaard en een rode mantel het verhaal van Sint Maarten vertellen. Daarna gaan de kinderen met hun lampions of knollen de deuren langs om licht en vrolijkheid te brengen. We sluiten af met chocolademelk en wat lekkers. Alle kinderen (en hun ouders) zijn van harte welkom, ook als je niet in de binnenstad woont.
Welkom dus op zaterdag 11 november, om 16:00 uur bij de lutherse kerk in de Langestraat en/of om 18:00 uur bij onze kerk aan ‘t Zand.