Kinderkerk oktober

Hallo allemaal, we hebben elkaar de afgelopen weken weer ontmoet, fijn om jullie allemaal weer te zien. Ook bij de parochielunch was het gezellig, met een aantal van jullie. We duiken de herfst weer in en er komen al weer wat feesten en activiteiten in zicht. Daarover hieronder meer.

 

Allereerst een overzicht  van de kinderkerkmomenten bij de vieringen in oktober:

Zondag 6 oktober:   Eucharistieviering –  Luc. 17:5-10 De kracht van het kleine

Zondag 13 oktober:  Viering van Schrift en gebed (geen kinderkerk!)

Zondag 20 oktober:  Eucharistieviering – Luc. 18:1-8 Geef niet op!

Zondag 27 oktober: Eucharistieviering  – Matheus 5: 1-12 De bergrede

 

Schoenendoosactie 2019
Al jaren worden er in het najaar in heel Nederland schoenendozen versierd en gevuld met schoolspullen en andere zaken. Deze dozen zijn bestemd voor kinderen, die dit goed kunnen gebruiken. Via onze kinderkerk doen wij hier in onze parochie aan mee. We deden dit via Edukans. Deze organisatie is hier mee gestopt. Wij gaan door, maar nu via Actie4Kids, een organisatie die onderdeel is van Global Aid Network, een christelijke hulpverleningsorganisatie. Deze werkt niet alleen in Nederland, maar ook in België. Er verandert eigenlijk niets voor ons. Vul een schoenendoos en doe er een envelop met € 5,00 bij voor de transportkosten (iets minder dan bij Edukans). Over de inzamelperiode en de inleverdatum volgt nog informatie.

Sint-Maarten op ’t Zand op 11 november 2019
Op maandagavond 11 november vieren we weer Sint Maarten op ’t Zand. Om 18:00 uur wordt in het kerkportaal het verhaal van Sint Maarten verteld. Na het verhaal gaan de kinderen in de straten rondom de kerk op pad om licht en vrolijkheid te brengen. Natuurlijk hopen zij dat er daarbij meer of minder gezonde zoetigheid aan de lampionstok blijft hangen. Na afloop, omstreeks 19:00 uur, is er chocolademelk en koek voor de kinderen en glühwein voor de volwassenen. Heel gezellig als de kinderen een vriendje of vriendinnetje meenemen. Welkom!

Kerstlichtjestocht 2019 bij de SFX (alvast voor in uw agenda) Zaterdag 21 december, starten tussen 17.00 en 18.30 uur.

groetjes,

van het kinderkerkteam