Kinderkerk december

Hoi allemaal, wat gaat de tijd toch snel. Volgende week begint de laatste maand van dit jaar alweer. Sinterklaas is in het land en we starten zondag 1 december met de Adventtijd. Een tijd vol verwachting en feest, uitzien naar de Koning!

We kijken terug opeen mooi Sint Maartenfeest. Het was wat nat, maar dat mocht de pret niet drukken. Er waren toch 12 kinderen gekomen om met ons het feest te vieren op ’t Zand. Ook is de schoenendoosactie weer geweest, dank allemaal voor de schoenendozen die zijn ingeleverd! Ze krijgen een goede bestemming.

Vanaf zondag 1 december starten we met het Adventproject. Dit jaar heeft dat als thema ‘Op naar de Koning van de Vrede’. We krijgen verhalen van Jesaja te lezen, die ons meeneemt in zijn dromen voor de wereld. Hij is onze gids naar Kerstmis. We maken met de kinderen die komen een kijkdoos, die ons een kijkje geeft in de dromen en naar de komst van Jezus toe. Hier werken we de komende vier weken aan.

Op 1e kerstdag, woensdag 25 december, vieren we het Kerstfeest met elkaar in een viering met jong en oud. Van harte welkom om 10 uur.

Hieronder een overzicht  van de kinderkerkmomenten bij de vieringen in december:
Zondag 1 november:   Eucharistieviering –  1e advent ‘Dromen van een berg’- kinderkerk
Zondag 8 december:  Viering van Schrift en gebed (geen kinderkerk)
Zondag 15 december:  Eucharistieviering – 3e advent ‘Een tuin bij de berg’ –  kinderkerk
Zondag 22 december: Eucharistieviering –  4e advent ‘Geef de droom niet op’ – kinderkerk
Woensdag 25 december: Kerstmis – viering voor jong en oud

Kerstlichtjestocht 2019
Een sfeervol begin van de kerstdagen, voor jong en oud. Als je er vorig jaar bij was, heb je iets moois meegemaakt: een lichtjestocht langs scenes van het kerstverhaal, op straat in onze fraaie binnenstad. Komende winter wordt de Kerstlichtjestocht weer georganiseerd, met opnieuw als eindpunt een levende kerstgroep onderin de Onze Lieve Vrouwetoren. Sluit je aan en beleef samen de tocht langs meer dan duizend waxinelichtjes, scenes uit het kerstverhaal, live gezongen kerstliederen, dansende engeltjes, musicerende orkesten, en ga op kraamvisite bij het kindje in de stal. Met na het bezoek lekkere chocolademelk en glühwein. Een heerlijk begin van de kerstdagen, voor jong en oud, uit Amersfoort en omstreken.
Starten tussen 17 en 18.30 uur in de Sint Franciscus Xaveriuskerk.

groetjes,

van het kinderkerkteam