Op reis naar Taizé

De parochie Joris op ’t Zand in Amersfoort organiseert in samenwerking met andere kerken in Amersfoort een reis naar Taizé. Deze reis is voor jongeren vanaf 15 jaar.  
  Taizé ligt in Fran­krijk, in het zui­den van Bour­gon­dië. Daar sticht­te frè­re Roger in 1940 een in­ter­na­tio­­nale ge­meen­­­schap. De broe­­ders heb­ben zich voor het le­ven ver­bonden om ma­teriële en gees­te­lijke goe­deren te delen en in gro­­te eenvoud te leven.  
Nu telt de ge­meen­schap van Taizé een hon­derd­tal broe­ders, uit ver­schillende christelijke tra­di­ties afkomstig, uit meer dan vijf­en­twin­tig lan­den.

Vanaf het einde van de jaren vijftig von­den dui­zen­den jon­ge­ren uit vele lan­den de weg naar Tai­zé. Het he­le jaar door ne­men jon­ge­ren uit al­le Euro­pe­se lan­den en an­dere wereld­de­­len deel aan ont­moe­tin­gen.

Van zondag tot de zondag daar­­­op wordt ieder­een uit­ge­no­digd om een week lang mee te doen aan het gemeen­schap­­pe­lijk levens­rit­me.


Met de broe­­ders kom je drie keer per dag samen voor het ge­bed, met mensen uit an­dere lan­den neem je deel aan de ont­moe­tin­gen, de maal­tijden, de ge­spreks­groepen en prak­tische ta­ken.

Meer in­for­matie over Taizé vind je op http://www.taize.fr/nl.

Praktisch:
We komen op vrijdag 10 juli 2009 bij el­kaar om kennis te maken en samen te vieren.

De busreis naar Taizé begint op zaterdag 11 juli’s morgens in alle vroeg­te.

Zondag 19 juli komen we weer terug in Nederland.

De kosten zijn €160, als geld een probleem is dan kunnen we daar wel iets aan doen.

De reis is voor jongeren van 15 t/m 30 jaar. Heb je een vriend of vriendin die ook graag mee wil dan kan dat.  

Meld je aan bij Angela Berben per email: angela.berben@casema.nl

Download hier de folder.