Vredesweek 2009

 

Dankzij de inzet van, en de samenwerking met, velen is er voor een aantal toepasselijke activiteiten in de Vredesweek gezorgd.

De roep om waarden en normen hoor je vandaag vaak klinken. Daardoor kwamen de Tien Geboden ook weer in het vizier, zowel in de kerk als in de publiciteit. Dat heeft de priester Kees Pannekoek bewogen om een artistieke installatie op te zetten rond dit thema onder de titel

DEUR NAAR GOED GAAN.

Met 6.794 messing bolkopnagels heeft hij de tekst van de Tien Geboden (in de protestantse versie) gehamerd in een oude, gehavende schuurdeur. Die deur vond hij op een ruïne in een verlaten boerengehucht in de buurt van het welbekende Alpe d’Huez in Frankrijk. Onder en achter die deur leest men ook nog teksten die de Tien Geboden in de Bijbel omkaderen. Deze deur zal tijdens de vredesweek te zien zijn in de kerk van St. Franciscus Xaverius op ’t Zand 33 in Amersfoort. Informatie is te vinden op de website van deze parochie.

 

 
Ook in deze week, en wel op 23 september, vindt in samenwerking met de binnenstadkerken, een gezamenlijke activiteit plaats, in de vorm van: een Vredesmaaltijd in de Johanneskerk aan de Westsingel van 18.00 tot 19.00 uur. Daarna is er een gebedsdienst in de Oud Katholieke Kerk, ’t Zand 13, van 19.30 tot 20.00. Ook vindt er een gesprek plaats met Abel Herzberg en Magda v.d. Ende over hun project “Geweldloos Veranderen” in De Expeditie, Schimmelpenninckkade 30.

Opgave voor de maaltijd en de Expeditie bij Mirjam Bijlholt : 033-4633797; : mirjambijholt@live.nl.