5 Avonden over Job

 

Tijdens de vasten periode worden 5 avonden georganiseerd met als thema het boek Job. Dit boek is een hoogtepunt in de wereldliteratuur. Het beschrijft de weg van een mens in groot lijden, met de grote vraag naar God in dit drama.

De avonden worden ingeleid door Jan van Adrichem. Hij zegt: “Jarenlang kwam ik Job tegen tijdens mijn pastorale werk in revalidatie en psychiatrie. Fragmenten uit het boek herkenden de mensen daar als voor henzelf geschreven.” 

 
Er zullen passages gelezen en besproken worden; zo wordt het proces beleefd dat Job doormaakte. Dat blijkt heel herkenbaar voor onze tijd. Het wordt een leerhuis: een studie in onderling bevragen van de teksten en de weerslag bij onszelf. Het is aan te raden om een bijbel mee te nemen, en zo nodig pen en papier, maar neem vooral  uzelf mee.

Om te weten hoeveel mensen deze vijf avonden willen meemaken, wordt u verzocht om u op te geven bij pastoor Grete Verheij: gv@okkn.nl  Tijdstip:donderdagavond 25 februari, 4, 11, 18 en 25 maart van 20.00 tot 22.00 uur, na het oecumenisch avondgebed (19.00 – 19.30 uur) in de Oud Katholieke Kerk. Er is vanaf ca. 19.35 uur inloop met koffie in de Joriszaal. Dan gaat ook de ingang Boldersstraat 2 open.