Geloven met kinderen

 

 

Met gaat er wel eens van uit dat kinderen zich God voorstellen als een oude man met een baard, die op een troon zit boven op de wolken. In hoeverre sluit dit beeld van God aan op de beleving van kinderen? Ervaren kinderen van deze tijd God op deze wijze? Wie goed luistert naar kinderen komt tot de ontdekking dat zij God op een spontane manier ter sprake kunnen brengen. Kinderen komen met hun wijsheden en inzichten onverwacht, zonder dat wij, volwassenen, ons daarop hebben kunnen voorbereiden. Deze inzichten roepen enerzijds verbazing op: waar haalt mijn kind deze wijsheden vandaan? Anderzijds kan dit bij ons, volwassenen ook schroom oproepen. Hoe maken wij ruimte voor hun ervaring? Hoe kunnen we ons inlaten met de spiritualiteit van kinderen?

Met deze vragen gaan we aan de slag.

Op 17 maart is er een avond voor ouders van kinderen om hierover na te denken. Deze avond vindt plaats in de Joriszaal, Boldersstraat 2 in Amersfoort en begint om half acht. Om kwart over zeven staat de koffie klaar. Opgeven is niet nodig.

 

 
 

De inleider is Kitty Bouwman. Zij schreef het boek: De spiritualiteit van je kind. God kan zich wel in duizend stukjes verdelen. Ze is werkzaam op het gebied van ca­te­che­se en spiritualiteit in het RK Bisdom Utrecht.