Mevrouw Borggreve benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

 

Onze parochiaan  Mary-Ann  Borggreve-Phelps is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Roel Kremers van Ede heeft haar dinsdagavond 13 april de versierselen opgespeld die horen bij deze koninklijke onderscheiding.

.

 

 

 
 

Mevrouw Borggreve kreeg haar onderscheiding voor haar langdurige bijzondere verdiensten op het gebied van welzijn, zorg en emancipatieZo  was zij mede-oprichtster van de EHBO Vereniging Lunteren in 1976. Vanaf dat moment voert zij het secretariaat. Enkele jaren later werd zij ook kaderinstructeur. Ze verzorgt ook EHBO-lessen en ook heeft zij bestuurlijke functies vervuld in het hoofd- en districtsbestuur van de EHBO en voor het Rode Kruis.

Binnen onze Oud-katholieke kerk in het algemeen en onze parochie in het bijzonder zijn haar inspanningen ontelbaar geweest. Zo is zij al jaren lang voorzitter van de vrouwenvereniging Clara Gertrudis van Halteren, coördineerde zij lange tijd de kinderkerk, was deurwacht, leest zij regelmatig tijdens vieringen en op dit moment is zij ook acoliet.

 

De uitreiking van de onderscheiding gebeurde in het Westhoffhuis in Lunteren na afloop van de jaarvergadering van de EHBO Vereniging Lunteren.

 

Het spreekt vanzelf dat wij haar als parochie veel dank verschuldigd zijn en wij zijn dan ook apetrots op haar.

 

Mary Ann tijdens de receptie na afloop met haar man Theo