Taizégroep terug in Nederland

Angela schrijft: Gisteravond zijn we heelhuids thuis gekomen met de bus. We hadden een hele vlotte reis zonder vervelende files.

Celesta heeft nog een mooie terugblik geschreven:

Het is aan mij de beurt om jullie een kijkje te geven in het leven van Taizé. Te beginnen bij het ochtendritueel, dat start met een gebed om 8.15u, iedereen wordt een beetje meer wakker als we met elkaar zingen. De kerk zit bomvol en iedereen kan zowel hard zingen als samen stil zijn, heel bijzonder. Ik maakte het voor het eerst mee bij Taizé aan de Maas en dat was indrukwekkend, maar hier is het net zo.

Als het gebed voorbij is, stroomt de kerk leeg naar de voedselpost, in de rij staan voor een pistoletje met boter en chocolade en thee. Om tien uur word je verwacht voor je bijbelintroductie met een broeder en vandaag ging het over de spelregels in het dagelijks leven. School, werk, vriendschappen, alles heeft regels en hoe ga je daarmee om? Want bij regels opgelegd krijgen ontstaat onenigheid. Vanuit de Bijbel krijgen we lessen in hoe om te gaan met regels en we leren die te begrijpen met Jezus als voorbeeld. Daarna ga je met je bijbelgroepje apart om verder te praten over het onderwerp, met leeftijdgenoten uitwisselen van ervaringen.

’s Middags is er weer gebed en dan volgt er na de lunch een rustige middag. Tenminste voor sommigen, want als je boven de 25 bent hoef je niet te werken of je hebt je gespreksgroepje al gehad. Jong en oud leeft hier samen, iedereen draagt daar aan bij en altijd met groot plezier. Want de liedjes en de spelletjes vliegen je om de oren, zo’n positieve sfeer hangt hier.

Ik vind hier vooral rust, maar ook gezelligheid. En ik ben hier snel op mijn gemak, dat had ik niet verwacht, maar als je je overgeeft aan de plek kun je je niet anders dan fijn voelen.

Dat ik ook zo lekker kan slapen met al die rust in mijn hoofd, beter dan met al dat gehaast in mijn dagelijks leven??? Leermomentje!!!

 

Tot zo ver Celesta. Ik wil nog even aantekenen dat mensen van boven de 25 wel degelijk werken. Zelf heb ik 5 keer het damessanitair gepoetst… Iedereen draagt zijn/haar steentje bij en dat is mooi om te zien. Angela