Vastenactie 2011 voor Straatpastoraat Leiden

Het straatpastoraat is mogelijk gemaakt doordat een aantal kerken in Leiden een Stichting Straatpastoraat Leiden hebben op gericht. Deze Stichting heeft fondsen geworven waardoor het straatpastoraat gedurende één jaar is gegarandeerd, met uitzicht op verlenging van drie jaar.
Het geld dat de Stichting bijeen heeft gebracht gaat grotendeels op aan het salaris van de pastor. Er is heel weinig over voor de toerusting.
Op 1 december 2010 begon Paul Brommet, pastoor van de Oud-Katholiekeparochie in Leiden, zijn taak als straatpastor in Leiden voor 24 uur per week. De doelgroep van het Straatpastoraat wordt gevormd door de dak- en thuislozen van Leiden, bewoners van het Sociaal Pension, bezoekers van het Inloophuis Psychiatrie en bewoners van de Crisisopvang.Deze voorzieningen worden alle gebruikt door mensen die vaak minder te besteden hebben dan het sociale minimum. Men is echter niet alleen bezig met overleven. Men zit ook met allerlei vragen over zingeving, schuld, schaamte enzovoort. Er is behoefte aan “eigen vieringen”, waar mensen op hun eigen manier kunnen bidden en zingen om zo hun geloof te beleven. Er is een  kapel beschikbaar “Verbum Dei”, maar dat kost geld, inclusief een kop koffie na een dienst € 47,50 per keer.