Ziel van de Andes, kalender 2012 van de Missie St. Paulus

 

De titel van de missiekalender 2012 is: Ziel van de Andes. De kunstenaar is Jaime Colan uit Peru. Zijn grootste rolmodel is de schilder Van Gogh. “Vooral de armoede in zijn schilderijen inspireert me, maar ook de zon en het kleurenpalet,” aldus Colan.
In zijn eigen werk zien wij vaak het thema armoede, afgeschilderd in een Peruaanse setting. De kloof tussen rijk en arm in Peru is iets dat het hart van de kunstenaar raakt. 

Een ander thema dat de kunstenaar bezighoudt is het feit dat het niet goed gaat met moeder aarde of wel ‘Pachamamma’ zoals de Andes-indianen haar noemen: “Ik laat in mijn schilderijen zien dat het anders moet, dat wij meer respect moeten hebben voor de natuur, ons milieu, de schepping.”

Colan’s vader is een Quechua indiaan, zijn moeder mesties (van gemengd ras). De Indiaanse invloed zien wij ook terug in zijn werk.
Voorbeelden van zijn werk zijn te zien op www.jaime-colan.de. Klik op zijn naam en u komt in het menu.

De kalender kost 8 euro en de opbrengst komt ten goede aan het werk van Missie St. Paulus. De kalender ligt ter inzage in onze kerk en u kunt hem bestellen bij de contactpersoon van Missie St. Paulus, mevrouw Do de Haart-Rinkel, email: haartdo@casema.nl