Bijeenkomst jongerencatechese 3 november 2012

Elfplussers van twee parochies samen: dan hebben we een keer een grote groep, dachten we van tevoren. Nou, dat hadden we gedacht!We waren uiteindelijk maar met een klein groepje: drie 11+ers uit Hilversum (Mieke, Jesse en Daan) en één uit Amersfoort (Job), maar dan ook één die de meesten van ons al kenden van Lering en Vermaak van vroeger. Met Pastoor Leen, Angela Berben, Martha Schouten (die heel goed kan koken!) en Mariëtte Smits erbij kwamen we op acht personen.In de trein terug naar huis hebben wij, Hilversummers, samen bedacht wat we over deze bijeenkomst konden vertellen.
Wel….. het was een heel gezellige middag/avond. Martha had heerlijk gekookt. Het was ook leuk om met elkaar te eten voor we echt aan de slag gingen met ons onderwerp. Dat was: bidden. We hebben het erover gehad wat dat nu eigenlijk is. Hoe en waar kun je dat doen? En wanneer: als je het moeilijk hebt of misschien ook op een moment dat je God ergens voor wilt bedanken? Kun je niet beter de handen uit de mouwen steken in plaats van God met vragen en opmerkingen te bestoken? En dat `Onze Vader´: daar staat heel wat in dat niet meteen duidelijk is. Daar is meer over te zeggen dan je eerst zou denken. Een heleboel dingen om over te praten en elkaars mening over te horen.Met liederen uit Taizé en het aansteken van kaarsjes hebben we de bijeenkomst afgesloten. Waar we zelf voor wilden bidden hadden we al opgeschreven. Die gebedjes hebben we uitgesproken, in stilte of hardop, ieder zoals hij of zij dat wilde.
Voor we allemaal weer naar huis gingen hebben de jongeren uit Hilversum de kerk in Amersfoort nog bekeken. Die kenden zij nog niet.En dat je vanuit de kerk meteen in het parochiecentrum kunt komen: handig hoor. In Hilversum moeten we altijd door de buitenlucht voor we in de Akker aan de koffie en limonade kunnen! We gaan het zeker nog een keer overdoen: alle 11+ ers samen: in Amersfoort of in Hilversum!