Vredesweek: bijeenkomst 21 september a.s.

GRONDSTOFFEN, VAN CONFLICT  TOT VREDE !/?

In het kader van de Vredesweek  georganiseerd door IKV/ Pax Christi wordt dit jaar aandacht gevraagd voor het delven van grondstoffen en de gevolgen die dat heeft voor de inheemse bevolking. Zowel in Zuid Amerika als Afrika en Azië worden in veel landen grondstoffen gedolven ten koste van de belangen van de inheemse bevolking. Grondstoffen waar wij in het westen dankbaar gebruik van maken in allerlei toepassingen. Maar de industriële mijnbouw jaagt mensen van hun land, maakt bebouwing onmogelijk. Daardoor heeft de bevolking geen bron van inkomsten meer. Als ze in opstand komen, vakbondsleiders, milieuactivisten, oppositieleden, dan betalen ze een hoge prijs voor hun verzet. Wij weten er weinig van, maar we gebruiken grondstoffen voor dagelijks gebruik die zijn gewonnen onder omstreden omstandigheden.

Suzanne Kruyt, dochter van Johanneskerkleden, werkt in Bolivia en heeft met deze problematiek te maken. Zij is betrokken bij de felle strijd van de inheemse bevolking tegen het geweld van de  mensenrecht schendingen.

Vrijdag 21 september a.s. hebben de binnenstadskerken van Amersfoort een bijeenkomst georganiseerd rond deze problematiek met medewerking van Suzanne Kruyt in de Johanneskerk. Aanvang 20.00 uur.
Daarvoor is er gelegenheid om deel te nemen aan een gezamenlijke maaltijd vanaf 18.00 uur.
Hiervoor opgeven bij Tineke Boudestein:  acboudestein@hotmail.com