Bijbelquiz in de Martuskerk

Op vrijdagavond 31 oktober trad een team van vijf mannen en vrouwen (Mary-Ann, Theo, Gerard, Henk en Paul) vanuit onze parochie aan om deel te nemen aan de tweede Bijbelquiz in Amersfoort. Er deden twaalf teams uit tien verschillende kerkgenootschappen mee. We kregen 40 vragen voorgeschoteld waarvan de meeste gingen over de gloednieuwe Bijbel in gewone taal (BGT). Dat was dus af en toe behoorlijk puzzelen.
Van alle teams was de grote Joriskerk met 35 goede antwoorden de beste. Daarna de Boogkerk met 34 punten en wij als derde met 33 punten van de maximale 40.  Individueel was er maar een iemand beter, een dominee die 36 punten haalde. De tweede individuele winnaar had ‘maar’ 32 punten.
Het grappige was dat Paul als teamcaptain besliste welk antwoord als team gegeven werd en daarmee meer punten haalde dan ieder van de anderen apart: 23, 26, 30 en 31 punten. Dat bewijst maar weer eens dat een goed team meer is dan de individuele leden.
Als derde prijs kregen wij ieder het boekje Blik op de Bijbel, een praktische gids bij het lezen van de Bijbel. Het was een leerzame en leuke avond.

Verslag en foto’s: Paul de Leeuw van Weenen

Bedankt Mary-Ann, Theo, Gerard, Henk en Paul, fijn dat jullie onze parochie hebben vertegenwoordigd en met een mooi eindresultaat!