Concert voor orgel en trompet

Piet van der Steen en Peter van Dinther

Interessant trompet / orgelconcert in Amersfoort

Op dinsdag 17 juni a.s. aanvang 20.00 uur, geven twee gerenommeerde musici een concert in onze kerk.
Peter van Dinther (trompet) en Piet van der Steen (orgel) vormen al zo’n 16 jaar een duo. In die jaren gaven zij talrijke concerten, speelden in binnen- en buitenland, traden op voor de omroep en maakten een CD. Zij studeerden beiden aan het Utrechts Conservatorium (solistendiploma); Van Dinther was vele jaren Eerste trompettist in de Marinierskapel, Van der Steen is al geruime tijd organist van de Oud-Katholieke kathedraal in Utrecht en geniet ook als solist een stevige reputatie. Als duo strekt hun repertoire zich uit van Bach via Haydn tot en met de muziek van ‘vandaag’: acht Nederlandse componisten schreven inmiddels nieuwe werken voor het duo; een volgend nieuw werk gaat dit najaar in Utrecht in première.

Evenals het succesvolle concert dat het duo vorig jaar in de RK kerk St. Franciscus Xaverius gaf, is het programma ook nu weer een mix van oud en nieuw, bekend en onbekend, afwisselend en steeds verrassend. Op het programma staan werken van Frescobaldi en Bach, er klinkt een werk van romanticus pur sang Max Reger en uit de 20e /21e eeuw klinken werken van vier componisten; de Nederlander Ad Wammes is van dezen – met het fascinerende werk voor trompet en orgel On y danse – de jongste.

Het orgel in de mooie, intieme Oud-Katholieke kerk is uniek in Amersfoort: het is oorspronkelijk in Engeland gebouwd door August Gern, een leerling van de beroemde Franse bouwer Cavaillé-Coll, met gebruikmaking van materiaal uit een ouder, 18e eeuws orgel. Het omvat 13 stemmen, twee manualen en pedaal, de gebruikelijke koppels en een tremulant.

Iedere muziekliefhebber – en zeker de meer avontuurlijk ingestelde – kan op 17 juni een boeiend muzikaal uur tegemoet zien. U ben van harte welkom!