Installatie van pastoraal werker Louis Runhaar

Feestdag van de geboorte van de H. maagd Maria

Op de feestdag van de geboorte van de H. maagd Maria ging can. drs. Wietse van der Velde, deken van het Metropolitaan Kapittel van Utrecht voor in de viering waarin onze parochiaan Louis Runhaar geïnstalleerd werd tot pastoraal werker van de parochie. In aanwezigheid van veel parochianen, familie en vrienden werd door Lydia Janssen de aanstellingsbrief voorgelezen. Hierna installeerde deken Wietse van der Velde, namens de Aartsbisschop van Utrecht, Louis Runhaar als pastoraal werker van onze parochie. Nadat Louis de zegen had ontvangen ontving hij een warm applaus van de aanwezigen in de kerk.
Door Louis werd de kinderkerkkaars aangestoken  en gingen de kinderen naar de kinderkerk. Terwijl de aanwezigen in de kerk mochten luisteren naar de preek, waarin Wietse van der Velde ons meegaf dat het goed is om ons te laten leiden door de liefde, werd er hard gewerkt in de kinderkerk. Na de communie kwamen de kinderen als lammetjes terug in de kerk als symbool voor de nieuwe taak van Louis als onze herder. Om dit kracht bij te zetten werd hem hiervoor een goa-stok overhandigd!
Daarna werd door Lydia namens het kerkbestuur de sleutel overhandigd aan Louis en de bloemen aan Marjolijn. Het was een viering met een warme ontvangst voor Louis met aansluitend gelegenheid om Louis geluk te wensen met zijn installatie en met elkaar het glas te heffen.