Kinderkerk in de Advent – kom jij ook?

Op zondag 29 november start de Adventtijd. Een bijzondere tijd waarin we uitkijken naar het feest van Kerstmis, de geboorte van Jezus. De Adventsperiode duurt best lang. Het thema is dit jaar ‘Hoeveel nachtjes nog?” Elke week tellen we met elkaar verder af, tot het Kerstmis is. Tijdens de Advent is er iedere week kinderkerk en we hopen van harte dat jullie daar ook bij zullen zijn. Neem gerust een vriend/ vriendin / neef / nicht / kleinkind of andere bekende mee. 

Wat staat er de komende weken op het programma:
Zondag 29 november: Thema: een tijd om te verwachten. We lezen het verhaal over de aankondiging van de geboorte van Johannes, de voorbode van Jezus. We maken met elkaar een klok en een adventskalender, om mee te nemen naar huis. 
Zondag 6 december: Vandaag is het thema ‘een tijd om te luisteren’. We horen het verhaal over Maria die bezoek krijgt van de engel Gabriel. Hij vertelt haar dat ze een kindje zal krijgen, een heel bijzonder kind. We maken een engel en tellen natuurlijk ook de dagen af, we komen steeds dichter bij het Kerstfeest. 
Zondag 13 december: Tijdens de kinderkerk draait het vandaag om ‘een tijd om op weg te gaan’. Maria gaat op weg naar Elizabeth en blijft daar een tijdje. Ze hebben samen een mooie tijd samen, allebei verwachten ze een bijzonder kind. 
Zondag 20 december: Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het Kerstfeest. Het is vandaag ‘tijd om te zingen’. Johannes is geboren. Elizabeth en Zacharias zijn zo blij met hem. Zacharias kan niet anders dan een lied te zingen voor hem. We maken vandaag muziekinstrumenten.
1e kerstdag:  Vandaag kunnen we eindelijk de geboorte van Jezus met elkaar vieren, een dag waar we lang op hebben gewacht! Het wordt een speciale dienst, waarbij jij, als je dat leuk vindt, in je pyjama en/of badjas naar de kerk mag komen. We doen alsof we de laatste nacht voor Kerst in de kerk hebben doorgebracht. Met alle kinderen zullen we vooraan in de kerk zitten, zodat jullie het kerstverhaal (op een groot scherm) extra goed kunnen zien en horen. Ook zingen we een paar mooie kerstliederen en sluiten we de dienst feestelijk en muzikaal af. We hopen dat jij ook bij dit grote feest kunt zijn!