Bijzondere eucharistieviering op 27 november

Op deze eerste zondag van de Advent vonden in onze parochie tijdens de eucharistieviering verschillende mooie en gedenkwaardige gebeurtenissen plaats. Vandaar de aanwezigheid van onze aartsbisschop Joris (of volledig: mgr. J.A.O.L. Vercammen), die het sacrament van het vormsel toe zou dienen aan Lucas en Keelin.
Tevens ontvingen Teus (emeritus aartsbisschop) en Gerda Glazemaker van pastoor Louis de zegen ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijksjubileum en werd door de pastoor de zegen uitgesproken over het gezin van Robert in verband met zijn aanstaande uitzending als VN-militair naar Mali.

De bediening van het vormsel volgde op de beantwoording van vragen aan Keeling en Lucas omtrent het hernieuwen van de doopbeloften. Na de heilige communie volgden de huwelijks- en de reiszegening. Tenslotte mochten de kinderen uit de kinderkerk vertellen, wat zij gedaan hadden en werden door hen goede gaven in de vorm van een mooie plant overhandigd aan allen, die op deze dag in het middelpunt van de belangstelling stonden.

Tekst: Betty Roobol-Groen
Foto’s: Wim Roobol