Kinderkerk februari

Hierbij weer wat informatie over de kinderkerkvieringen van de komende weken, in de Oud-Katholieke kerk in Amersfoort. Op 7 februari is er nog een ‘gewone’ kinderkerk viering. De week erna is de vastentijd begonnen en volgen we tijdens deze periode een thema wat een rode draad vormt door alle zondagen heen. Met de kinderen gaan we stap voor stap op weg naar Pasen. Elke zondag is er een ‘tussenstop’. Bij elke tussenstop hoort een symbool. Er wordt bij het vertrek naar de kinderkerk wat verteld over het symbool en een opdracht gegeven. 

Zondag 7 februari – Vandaag horen we het verhaal over de wonderbare visvangst. Een bijzonder verhaal waarin het leven van een aantal vissers, door hun ontmoeting met Jezus, ineens heel erg verandert. 
Zondag 14 februari – Jezus heeft een moeilijke tijd in de woestijn. Het wordt een tijd waarin hij wordt uitgedaagd maar juist sterker terugkomt. We gaan knutselen met zand! 
Zondag 21 februari – Jezus heeft een ontmoeting met Mozes en Elia op de berg. Hoe kan dat? Dat kan want God is groot. Veel groter dan je bedenken kunt. Maar wat is groot? En hoe groot ben jij? Dat gaan we uitzoeken met elkaar.
Zondag 28 februari – Het verhaal gaat over een vijgeboom die geen vrucht geeft. Wat moet je hier nu mee doen, omhakken? Nog wat water geven? God geeft mensen een nieuwe kans, deze boom verdient dat ook. We maken er een mooie knutsel over. 
De vieringen beginnen zoals altijd om 10 uur.
Vriendjes,vriendinnetjes, neefjes, nichtjes zijn ook van harte welkom bij de kinderkerk.
Ps. Tot ziens in de kerk!