Kinderkerk maart

We zijn al een paar weken op weg in de vastentijd. Iedere week zijn we een stukje verder gekomen met onze reis en de komende weken gaan we verder. Met de kinderen gaan we stap voor stap op weg naar Pasen. Elke zondag is er een ‘tussenstop’ en elke tussenstop hoort een symbool. Er wordt bij het vertrek naar de kinderkerk wat verteld over het symbool en een opdracht gegeven.

Zondag 6 maart – Vandaag horen we het verhaal over de verloren zoon, de zoon die van huis ging om te feesten maar arm en moe weer thuis kwam bij zijn vader.  We bouwen met elkaar een brug, als symbool van de weg naar God. We kunnen altijd weer naar Hem toe, ook als we Hem hebben verlaten.

Zondag 13 maart – Het verhaal gaat over de onrechtvaardige pachters, mensen die moeten zorgen voor een wijngaard maar dat niet zo goed doen. Wat gebeurt er als we goed zorgen voor de wijngaard? Dan groeien de druiven goed! Zullen we ze proeven met elkaar?

Zondag 20 maart – We vieren Palmpasen met elkaar in de kerk. Neem jij een versierde palmpasenstok mee? Hier kun je vinden hoe je dat kunt doen. Even zoeken op internet en je vindt vast nog veel meer voorbeelden.

Zondag 27 maart – Het is Pasen vandaag, we volgen onze weg achter Jezus aan en vieren dat Hij is opgestaan. Omdat we het verhaal van Gods liefde aan iedereen mee willen geven, maken we met elkaar een klein kadootje voor alle bezoekers. Laten we, bij mooi weer, ook weer paaseieren gaan zoeken in de tuin van kerk! Doen jullie mee?

De vieringen beginnen zoals altijd om 10 uur.
De kinderkerkleiding heet jullie van harte welkom!