Dinsdag 14 maart: Veertigdagen-maaltijd

Veertigdagentijd-maaltijd: “A Home Away From Home”

Georganiseerd door de samenwerkende kerken in de binnenstad.
Wees welkom op 14 maart van 18.00 tot 20.00 uur!

Programma:
17.45 uur     inloop
18.00 uur    welkom,  creatief & plenair kennismaken met elkaar
18.15 uur    samen eten
18.45 uur    bekijken van de tentoonstelling ‘A home away from home’ (zie hieronder)
19.15 uur    koffie en gesprek: wat/wie maakte dat je je thuis voelde in je nieuwe huis/ je nieuwe stad / je nieuwe land? Wat/wie vormde een belemmering?
19.45 uur     we ronden de avond af met het Coventrygebed dat in alle oorlogssteden gebeden wordt, een lied en een zegen.

Voor de maaltijd wordt een kleine, vrijwillige bijdrage gevraagd. Opgeven graag via Amersfoortsezwaan@gmail.com, dan weten we voor hoeveel mensen we moeten koken.

In de zomer van 2016 wonnen twee jonge Amersfoortse architecten (dNA architectuur, uit De Nieuwe Stad) de prijsvraag om flexibele en duurzame huisvesting te ontwerpen voor asielzoekers. Deze prijsvraag ‘A home away from home’ was een initiatief van het COA, in samenwerking met de Rijksbouwmeester. De tentoonstelling die in maart te zien is in de Lutherse kerk gaat over alle zes de genomineerde ontwerpen.

Op zaterdag 4 maart, 16-17 uur is er in de Amersfoortse Zwaan een gesprek met de architect Arjan de Nooijer en de prijsvraag-projectleider Rutger Oolbekkink.
Op zaterdag 11 maart, 16-17 uur is er een gesprek met de wethouder ‘Wonen’ (ovb) over het beleid van de gemeente Amersfoort. Wij vinden duurzaamheid, samenleving en vluchtelingen belangrijke onderwerpen. Wat moeten we weten, wat kunnen we doen?
Op dinsdag 14 maart, 18-20 uur is er een maaltijd in de kerk en gesprek over je vreemd voelen en thuis zijn. De samenwerkende binnenstadskerken geven zo invulling aan de tijd van bezinning, de weken voor Pasen.