Kinderkerk december

Beste allemaal, we sturen jullie weer wat nieuws over de kinderkerk. Wauw, wat een leuk Sint Maartensfeest hebben we gevierd op 10 november. Er waren wel 25 kinderen uit Amersfoort en Soest aanwezig. En gelukkig hadden de bewoners rondom de kerk voldoende lekkers in huis om hen te belonen voor het mooie gezang. Het verhaal van Sint Maarten klonk weer als nieuw en ook dit jaar werd de mantel in stukken gesneden met een zwaard! Op facebook zijn een paar foto’s te zien van deze leuke avond. 

Komende zondag start de tijd van Advent en leven we naar Kerst toe. Als thema treden we elke kinderkerkzondag in de voetstappen van mensen, die ons voorgingen op weg naar het KONINKRIJK. Dit is te vergelijken met een bergbeklimmer, die kijkt waar hij zijn voeten kan neerzetten; op de plaats waar zijn voorganger stond. De kinderen zullen letterlijk in de voetstappen treden. Op Kerstochtend is er dan weer een viering met jong en oud. 

Kinderkerk bij de vieringen in december:
zondag 2 december:  In de voetstappen van Jesaja – kinderkerk
zondag 9 december:  Viering van Schrift en gebed (geen kinderkerk!)
zondag 16 december: In de voetstappen van Johannes – kinderkerk
zondag 23 december: In de voetstappen van Maria en Elisabeth – kinderkerk
dinsdag 25 december: Eucharistieviering Kerstmis – viering met jong en oud 

Materiaal bij de kinderkerk; Afgelopen periode werd als materiaal Bijbelbasics gebruikt. Het bleek echter dat de verhalen niet goed aansloten bij ons leesrooster. We gaan nu weer zoveel mogelijk verhalen vertellen die ook worden gebruikt in het leesrooster. Tot aan de vasten collecteren we in de kinderkerk voor de Stichting Jarige Job. Neem je een muntje mee naar de kinderkerk?

We hopen je binnenkort weer te zien bij een van de vieringen en in de kinderkerk. Tot gauw!