Kinderkerk februari/maart

Hierbij weer een update van de kinderkerk, met een overzicht  van de vieringen in de komende tijd. De vastentijd begint volgende week woensdag en we gaan vanaf 18 februari met een project aan de slag. Dit keer gebruiken we het project van het Nederlands Bijbelgenootschap met als thema ‘zaaien en groeien.

Vieringen, in februari en maart wordt er op de volgende zondagen kinderkerk georganiseerd:
Zondag 11 februari: Schriftlezing en gebed (geen kinderkerk)
Zondag 18 februari: Het voorbeeld van het mosterdzaadje – kinderkerk
Zondag 25 februari: De regel om de grond een jaar te laten rusten – kinderkerk light (Vandaag wordt Ethan gedoopt, daar zijn we ook bij).
Zondag 4 maart:  Het voorbeeld van het zaad dat op verschillende soorten grond valt – kinderkerk
Zondag 11 maart: Schriftlezing en gebed
Zondag 18 maart: Het voorbeeld van de graankorrel in de aarde – kinderkerk
Zondag 25 maart: Palmzondag – we lezen het paasverhaal zoals Marcus dat vertelde – kinderkerk Neem je ook een palmpasen stok mee vandaag? Via de volgende link kun je lezen hoe je deze kunt maken en versieren. http://www.kindengeloof.nl/pasen2002.html#palmpasen

In de week van 25 maart is de goede week, ook wel stille week genoemd. Wil je hier met je kind meer over doorpraten? Dan kun je het ABC van de goede week misschien goed gebruiken. Je vindt het hier: http://www.samueladvies.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1426:abc-van-de-goede-week&catid=21:veertigdagentijd

Sparen voor een goed doel met de kinderen
Al jaren sparen we met de kinderen van de kinderkerk voor een goed doel. In het afgelopen jaar hebben gespaard voor stichting Vrolijkheid (een organisatie die leuke kinderactiviteiten organiseert in asielzoekercentra). We ronden dat project per 5 februari af. In de vastenperiode gaan we sparen voor het El Salaam ziekenhuis in Egypte. Ieder kind mag wekelijks een centje meenemen naar de kinderkerk om in het mooie spaarpotziekenhuis te doen.

We zien je graag in een van de vieringen, dan maken we er een gezellige en leerzame ochtend van met elkaar!