Kinderkerk maart & april

Veertigdagentijd
We bereiden ons vanaf volgende week voor op Pasen. De veertigdagentijd (vastentijd) begint en we leven toe naar het feest van de opstanding van Jezus. In de weken voor Pasen zullen we veel lezen over het paasverhaal en alles wat Jezus meemaakte in de weken en dagen voor zijn sterven en opstanding.

Tijdens de veertigdagentijd volgen we de lezingen van het leesrooster en zullen we elke week een symbool van het verhaal neerleggen bij een tent. Deze tent staat symbool voor de tent die ter sprake komt in het verhaal van de verheerlijking op de berg. We starten op 17 maart met het veertigdagen project; vanaf die datum is er in de vastentijd elke zondag kinderkerk. 

Sparen voor het vastenproject
Op 3 maart wordt het sparen voor Stichting Jarige Job beëindigd en sparen we tijdens de vastentijd voor het vastenproject, nl. het Syrisch Orthodox Jongeren Platform. Daarna komt er een nieuw project om voor te sparen.

Kinderkerk in de komende weken:
zondag 3 maart: Jezus leert de mensen goed te leven – kinderkerk
zondag 10 maart: geen kinderkerk (viering van Schrift en gebed)
zondag 17 maart: Jezus met leerlingen op de berg – kinderkerk
Zondag 24 maart: In de tuin – kinderkerk
zondag 31 maart: Naar huis – kinderkerk
zondag 7 april: In de wijngaard – kinderkerk
zondag 14 april: Palmpasen; Naar Jeruzalem – kinderkerk

Palmpaasstok maken in de Lutherse kerk
Op Palmzondag (de zondag voor Pasen, dit jaar 14 april) lopen kinderen in de kerk of in de stad een optocht met palmpaasstokken. Kom op zaterdagmiddag 13 april een palmpaasstok maken en leer hoe het hele verhaal van Pasen op die ene stok terug te vinden is! Maak een stok met kleur, met groen, met snoep en een broodhaantje. Ondertussen vertelt stadsdominee Diederiek van Loo wat er allemaal voor symboliek in een traditionele palmpaasstok te zien is. Ook volwassenen die willen luisteren, kijken, misschien een helpende hand toesteken zijn zeer welkom. Voor wie de traditie van Palmpasen niet als kind heeft meegekregen is het ook heel leuk om als volwassene een keer een palmpaasstok te maken. Waarom niet? Mooi begin van de Week van Pasen. Als je zelf nog een stok hebt van vorig jaar neem die dan mee! We zorgen dat we een aantal stokken in voorraad hebben, maar we weten nooit hoeveel mensen er komen. Natuurlijk is er knutselmateriaal en alles wat je nodig hebt om er een prachtige palmpaasstok van te maken. Meedoen is gratis, maar een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. Er staat een collectebak klaar. Locatie: de Amersfoortse Zwaan, Langestraat 61; aanvang 16.00 uur.

De vieringen in Amersfoort beginnen zoals altijd om 10 uur, in de st. Joris op ’t Zand, ’t Zand 13.

Tot ziens bij de kinderkerk!
Hartelijke groeten van de kinderkerkleiding