Terugblik parochiereis Nordstrand

Begin september zijn we met een tiental parochianen een weekend naar Nordstrand geweest. Op vrijdag vertrokken wij vanuit Amersfoort richting Papenburg, alwaar we bij de Scheepswerf Meyer een pauze en rondleiding hadden met grote cruiseschepen om ons aan ter vergapen! Hierna vervolgden wij onze reis naar Nordstrand, waar we na het diner van emeritus pastoor Georg Reynders aan de hand van de kaart mee werden genomen in de geschiedenis van Nordstrand.

Zaterdag na een voortreffelijk ontbijt was het tijd om aan boord te gaan van de Adler-Express die ons naar Hallig Hooge zou brengen. Heerlijk om rond te kijken en wandelen waarna we nog een rondrit over Nordstrand hebben gemaakt, met tevens een bezoek aan de pachtgronden van het Metropolitaan Kapittel van Utrecht.  De rondrit werd afgesloten bij Der Pharisaërhof waar we gezellig samen “Der Pharisaër” gingen.

Op zondag woonden we de eucharistieviering bij die werd geleid door pastoor Deken Jens Schmidt samen met onze pastoor Louis Runhaar. Het was gastvrije ontvangst door de parochie na een prachtige liturgie (mooi afwisselend in het Duits en Nederlands) op het feest Maria Geboorte in de kerk van Ste. Theresia waarbij de parochie ons aansluitend trakteerde op een “Mittagsimbiss”. In de loop van de zondagmiddag verplaatsten wij ons naar het vissersplaatsje Husum voor een wandeling en diner.

Maandag was het na het ontbijt, waarbij pastoor Jens Schmidt nog even aan was geschoven, alweer tijd om te vertrekken. We zijn al even terug, maar voor wie onze ervaringen aldaar wil zien hieronder wat foto’s van een letterlijk en figuurlijk warm weekend, dat zeker voor herhaling vatbaar is.