Kinderkerk maart

Hoi allemaal, 
Hierbij weer de maandelijkse nieuwsbrief van de kinderkerk, voor maart 2020. Deze week begint de vastentijd en starten we op zondag 1 maart met het materiaal dat bij deze periode hoort. We hebben gekozen voor het project van het Nederlands Bijbelgenootschap, Bible Basics. We lezen iedere week een verhaal over Jezus uit het Evangelie van Matheus. Het gaat om de volgende verhalen: Zaligsprekingen, Heb je vijanden lief, Onze Vader, Het huis op het zand, Palmpasen en Pasen. Er wordt in deze periode gecollecteerd bij de kinderen, voor het Bethune huis in Hong Kong. Dit is een opvanghuis voor migrantenwerkers die in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen. Meer info daarover is te vinden in de Joris op ’t Zand. 

De kinderkerkmomenten bij de vieringen in maart zijn op:
Zondag 1 maart: eucharistieviering – kinderkerk
Zondag 8 maart: Viering van Schrift en gebed (geen kinderkerk)
Zondag 15 maart: Eucharistieviering – kinderkerk
Zondag 22 maart: Eucharistieviering – kinderkerk
Zondag 29 maart: Eucharistieviering – kinderkerk

Stichting Kenya kinderen Tijdens Advent is er gecollecteerd voor de Stichting Kenya Kinderen. Dank jullie wel voor jullie giften. We hebben in totaal €22,40 opgehaald. Ingrid en Mark zijn inmiddels met een heel team af naar Kenya geweest om daar te klussen en het geld dat goed te besteden.

Palmpaas stokken maken, een verhaal en met elkaar aan het werk!  
De dag voor Palmzondag (zaterdag 4 april) maken we met de kinderen (maar ‘kinderen’ van elke leeftijd zijn welkom!!) een palmpaasstok. Zo’n stok laat eigenlijk al het hele paasverhaal zien, van de intocht van Jezus in Jeruzalem en zijn dood aan het kruis tot en met de opstanding. Dat verhaal zullen we ook vertellen. Mooie voorbereiding op Pasen dus voor verschillende generaties. Als je nog een houten stok hebt van een vorig jaar neem je die dan mee? Voor wie nog nooit een palmpaas gemaakt heeft hebben we een aantal stokken klaar staan. Waar en hoe laat: stadskerk “De Amersfoortse Zwaan”, Langestraat 61 van 16.00 tot 17.00 uur

Met Palmpasen (5 april) is er de processie met de palmpasenstokken. Je kunt dan zelf een palmpasenstok meenemen (die je bv op 4 april in de Lutherse kerk gemaakt hebt).  Voor de broodhaantjes wordt gezorgd. 

Vooruitblik Voor de grote vakantie is er op 5 juli een dienst met jong en oud. Na afloop is er net als vorig jaar een picknick voor kinderen en hun (groot)ouders. Hierover komt in het volgende nummer meer informatie.

Groetjes,
van het kinderkerkteam