Zondag 22 maart: Tafel & Meer

TAFEL & MEER
Met ingang van 22 maart a.s. wordt door de Oud-Katholieke Parochie H. Georgius te Amersfoort één keer per maand op zondagavond Tafel & meer georganiseerd. Als jij je in onderstaande vragen en citaten herkent, is dit initiatief wellicht ook iets voor jou. Je bent van harte welkom!

–          Ik verlang naar iets wat het dagelijkse leven overstijgt maar waar ben ik eigenlijk naar op zoek?
–          Ik voel mij geroepen om mij te bezinnen, maar waar vind ik een plek? En wanneer neem ik daar de tijd voor?
–           Ik ben op zoek: Wat raakt mij (nog)? Wat inspireert mij (nog)? Ik zoek naar een manier om in verbondenheid met anderen en in alle openheid hierover in gesprek te gaan.
–           “Geloven is zeker weten dat je twijfelt” (Freek de Jonge)
–          “Je voelt je thuis, daar waar je wordt begrepen” (Chr. Morgenstern)
–          “Bidden is oefenen in verlangen” (Augustinus van Hippo)

Bij Tafel & meer eten en vieren we samen. We beginnen met een broodmaaltijd gevolgd door een viermoment van maximaal een half uur. In dit viermoment stelt degene die de viering heeft voorbereid aan de orde wat hij/zij met de aanwezigen wil delen betreffende zijn/haar geloofsbeleving. Het zijn vieringen waarin van alles kan. Geen vaste vorm, wel vaste elementen: stilte, aandacht, muziek, tekst, gebed. Het is een proefplaats voor nieuwe vormen, teksten en liederen. 

Wanneer: 1 x per maand op zondag. De eerste Tafel & meer vindt plaats op zondag 22 maart 2020. Thema van de viering is die avond: Picknick met God!

Tijd: je bent van harte welkom vanaf 17.45 uur. We gaan uiterlijk om 18.00 uur aan tafel. Voor de broodmaaltijd vragen wij je om wat brood en beleg mee te nemen en dit op de klaarstaande schalen te leggen zodat we het eten/de gaven met elkaar kunnen delen. Wij zorgen voor soep, melk, koffie/thee etc.

Waar: in de Joriszaal van de Oud-Katholieke parochie H.Georgius, ingang Bolderstraat 2 te Amersfoort.

Bijdrage: ter plekke vragen wij een bijdrage van 2 euro voor de kosten van de soep, melk, koffie/thee en verwarming van Joriszaal en kerk. Bovendien stelt het ons in staat om per maaltijd twee vrijkaarten te verstrekken via de Voedselbank.

Viering: aansluitend aan de maaltijd vindt van 19.00 – 19.30 uur de viering plaats. Iedereen is daarbij van harte welkom! Je kunt in alle vrijheid ook alleen bij de maaltijd aanwezig zijn. Wij zien het samen delen van eten/gaven als in lijn met  ‘de Agapeviering van de eerste christengemeenschap’. Dat kan en mag voor u voldoende zijn.

Aanmelding: aanmelding vooraf is noodzakelijk vanwege de inkoop van soep, melk, etc. Je kunt je tot uiterlijk de donderdag voorafgaand aan Tafel & meer aanmelden via tafelenmeer@amersfoort.okkn.nl.

Informatie: De volgende data van Tafel & meer zijn 19 april, 17 mei en 28 juni 2020.