“Broeder Franciscus”

In de prachtige Oud-Katholieke kerk – en óók nog op Dierendag – voert het koor Via Nova het door Edwin Schimscheimer geschreven en op melodie gezette verhaal op over het leven en sterven van Franciscus van Assisi. Het verhaal is een toonbeeld van oefening in dienstbaarheid, het van rijk naar arm gaan, van het materiele naar het immateriële en de zorg voor de natuur en mensheid.

Edwin is door de figuur van Franciscus gegrepen en heeft er in 2009 een musical over geschreven die herhaald is opgevoerd. Nu met het Verhaalconcert (ook al meerdere malen uitgevoerd) is hij teruggegaan naar de essenties van het verhaal zonder al het geruis van veel rekwisieten, terug naar eenvoud in vertelling en opvoering.

Voor veel Power deelnemers is Edwin Schimscheimer een bekende. Jarenlang was hij de enthousiaste en creatieve koorleider van het Powerkoor. Het zal fijn zijn om hem weer in een andere hoedanigheid te ontmoeten.

Eenieder is uitgenodigd te komen luisteren en kijken naar “Broeder Franciscus” op 4 oktober 2024. De voorstelling start om 20.00 uur (kerk is open vanaf 19.30 uur) en duurt een kleine 1,5 uur. Na afloop is er gelegenheid een drankje te drinken, elkaar te ontmoeten en na te praten. Tickets zijn 15 euro per stuk, aanmelden kan hieronder. Zet je 06-telefoonnummer in vakje ‘Opmerking’.

Let op! De Amersfoortse binnenstad is autoluw dus wie met de auto wil komen wordt geadviseerd om vooral in nabijgelegen parkeergarages of op (betaald-)parkeerplekken net buiten de binnenstad te parkeren.

Contactpersoon: Harry Weststeijn (harry.weststeijn@hetnet.nl)

Aanmelding via de pagina in de volgende LINK: “Broeder Franciscus” | POWER-Amersfoort