80ste Verjaardag van kerkwijding

 

  Volgens het KNMI regende het niet of nauwelijks (0,2mm) op 25 mei 1928. Wel was het met 14,9 C wat koeler dan 80 jaar later en de zon kwam, ook toen, slechts zo nu en dan te voorschijn. Met een feestelijke dienst vierde we de 80ste verjaardag van kerkwijding in het bijzijn van heer van Gent en zijn dochter, zoon en kleindochter van de architect van ons kerkgebouw.
Na een kopje koffie met wat lekkers begaven allen zich opnieuw naar de kerk. Er werd een promo vertoond van een DVD over het Mirakel van Amersfoort, dat misschien aanleiding is tot een mini-opera of cantate voor het 750-jarig bestaan van de stad Amersfoort in 2009. Hierna vertelde de heer van Gent kort wat hij zich nog herinnerde uit de tijd dat zijn vader bezig was onze kerk te ontwerpen  
  Hoogtepunt was de presentatie van het kookboek “Koken met Joris op ’t Zand dat, met behulp van parochianen, door de diaconale werkgroep is samengesteld en waarvan de opbrengst bestemd is voor het jaarproject van de diaconale werkgroep; de voedselbank van Amersfoort. Do de Haart tovert hier het eerste exemplaar uit de pan. Was u zondag niet in de gelegenheid in de kerk te zijn, het kookboek is voor €15,- te koop en is te vinden op de leestafel achter in de kerk. 
Ook tijdens de Open Kerk zaterdagen die op 7 juni weer van start gaan kunt u een exemplaar aanschaffen.

Als laatste kreeg Mary Ann Borggreve het woord. Namens de vrouwenvereniging had zij voor alle aanwezigen een kaars, het licht van Christus, met een gedicht als herinnering aan deze dag.

 
 

Het kerkbestuur kijkt terug op een bijzonder geslaagde dag en hoopt dat de aanwezige parochianen er net zo van genoten hebben.

Voor meer foto’s kijk hier en ga naar:
Album: Oud-Katholiek en dan Georgius 80 jaar kerkwijding.